Lake Creek Campground.
Om 8.45 uur on route gegaan. Het zou vandaag de dag van de witkop zeearenden (bald eagle) moeten worden. Dit gebied staat om z’n grote populatie bekend hoewel ze zich meestal in het najaar en masse melden om vis te gaan eten. Op de vele scenic-views gestopt. Slechts 1 exemplaar gespot. De Haines Hw ri. Haines junction is echt een mooie weg om te rijden. Daarbij komt dat het wegdek ook van uitstekende kwaliteit is en er bijna geen verkeer rijdt. Natuurlijk een fotootje gemaakt op de Haines Summit, de hoogste berg van die omgeving. Daar ook gelijk maar een kop koffie gezet. Wat valst er verder nog te melden over deze rit ? Nou dat ik zwarte beren gezien heb. Clazien zat net op de kaart te kijken en baalde natuurlijk. In de grasberm tegen de naaldbomen waren 2 kleine beertjes met elkaar aan het dollen terwijl een grotere er bij liep. Camper met (bijna) piepende banden tot stilstand gebracht. Dan ben je eigenlijk al te laat om nog iets vast te kunnen leggen op de foto. Achteruit gereden en jawel ze waren natuurlijk het bos in. Jammer. Verder eigenlijk niet veel te melden over deze rit. Met de camper even van de Hw afgegaan naar Kathleen Lake. Daar wilden we buiten in de zon onze boterhammen eten. Dat toch maar in de camper gedaan gelet op de grote hoeveelheid muggen die daar rond vlogen. Hoe zit het met de muggen ? (vraag Nely). Nou het gaat eigenlijk best goed. We hebben gemerkt dat het inspuiten met een deo-deet een prima afweermiddel is. Vergeet echter geen lichaamsdeel, ze weten het te vinden. Ook sokken spuiten we in. Niet doen is beetje bloed kwijt. Over het algemeen valt het dus ontzettend mee. Naast die dag zonder nachtrust hebben we ze niet meer in de camper gehad. De klamboe hebben we ook niet meer gebruikt.
De grens met Canada weer gepasseerd. Een bijzonder chagrijnige vrouw bij de douane stelde de gebruikelijke vragen nadat ze het bevel had gegeven : Sunglasses off and engine off. OK dan .. en …ook geen alcohol, sigaretten, groenten, huisdieren. No ;). Where to, werd toegebeten. To Tok. Okidoki dan (zei ze niet maar dacht ze denken we) Na het afgeven van de paspoorten werd in het kantoor een check gedaan. Aangezien we toch kennelijk wel uit het goeie hout gesneden bleken te zijn mochten we, met een stempel in de paspoorten erbij, verder Canada in. De klok gelijk weer vooruit gezet. Nu dus weer 9 uur tijdsverschil met Nederland. Morgen gaat ie weer terug.
Na 5 uur over de Haines Hw ter hebben gereden kwamen we aan bij Haines Junction. Hier de tank vol gegooid en de Alaska Hw. op ri, het noorden. Dat stuk hebben we natuurlijk al een keer gereden maar dan naar het zuiden. We vonden het geen vervelende rit. Je ziet de natuur toch van de andere kant. We hadden er natuurlijk onze hoop gevestigd nog een paar beren te spotten. Nou niet één. Wel berenpoep dus ze hebben er wel gelopen. We denken dat we echt mazzel hebben gehad er 3 op 1 dag op dat stuk weg te hebben gezien.
Een gedeelte van de 115 km. wegwerkzaamheden gereden en om 17.45 uur op de Lake Creek campground (natuur) een plek gevonden. (4 van de 28 bezet) 12 $ in de enveloppe gedaan en op plaats 5 gaan staan.
Vandaag 459 km gereden. Zonnig/Warm.