gencalaska.reismee.nl

Weer thuis

Donderdag om 10.15 uur de camping, in de regen, achter ons gelaten en de laatste 11 km. met de camper gereden. Bij Cruise America aangekomen bleken 2 stellen voor ons te zijn om de camper in te leveren. De tijd benut om een Nederlands stel welk een camper kwam ophalen voor hun vakantietrip door Alaska bij te praten over onze rondreis. Na inspectie van de camper werd de administratie afgehandeld. Natuurlijk kregen we het betaalde olie verversen terug. Opgemerkt dat het slot van de kledingkast was afgebroken (was ook te zien want de kast werd nu met een veter dicht gehouden) en dat de watertank lekte, de waterpomp lekte en de losliggende kookplaat met tape was vastgezet. In de stromende regen bracht een Peruaanse Yellow Cab bestuurder ons naar het vliegveld. Hij was lyrisch over het Nederlands elftal. Had de wedstrijd tegen Argentinië gezien en vond dat WIJ hadden moeten winnen. Jammer van de penalty’s. Robben vond hij fantastic. Op het vliegveld konden we gelijk onze bagage afgeven. De koffer bleek 1.8 kg te zwaar. Onze incheckdame zei dat ze ons een boete kon laten betalen voor het overgewicht maar dat ze zo vriendelijk was om dat niet te doen. Wij vonden haar ook een heel toffe meid. De tas bleek net onder de 23 kg. te blijven en het aangeschafte blauwe tasje woog 8.5 kg. Totaal neme we zo’n 11 kg. meer mee terug naar huis. (folders e.d.). Tegen 12 uur waren we door de douane heen (we konden eigenlijk zo doorlopen). In een restaurantje geluncht en nog even rond gelopen om vervolgens bij Gate B 9 te gaan zitten (lezen) en te wachten (1 ½ uur) op het moment van boarden. De tijd vloog om. Op tijd vertrokken vanaf Anchorage. Het vliegtuig zat niet helemaal vol. De laatste paar rijen van 3 waren leeg. Wij zaten in een rij van 3 maar de plek naast ons bleef leeg. Lekker de ruimte dus. Na bijna 7 uur vliegen geland in IJsland. Daar even wat gegeten en we konden aan boord voor het laatste stukje van bijna 3 uur. Om 12.45 uur geland en 3 kwartier later konden we onze bagage van de band plukken. Judith en Joep stonden ons op te wachten. Joep stormde gelijk op Clazien af. Hij had een kadootje voor ons. Een zelf gemaakt loom polsbandje. Voor mij in de clubkleuren van Feijenoord. Om half 4 thuis. Jeroen en Guusje waren er ook. Anneke heeft gekookt en vrijdag om 23.00 uur gingen we naar bed. We waren toen al 27 uren wakker. Als 2 blokken in slaap gevallen.

en hoe was Alaska ……..

In totaal bleken we 4969 km te hebben afgelegd. (precies 225 km meer dan gedacht).

We hebben 1130 liter benzine getankt.

De benzineprijzen variëren hier erg. Het duurste benzinestation (dat we gezien hebben) vroeg $5,64 voor een gallon. Het goedkoopste $4,02. Wij hebben getankt tussen $4.13 en $4.77.

We hebben een prachtige vakantie gehad. We hebben geboft met het weer en ook de muggenoverlast is ons meegevallen. Het is moeilijk te zeggen wat we het mooiste vonden. Zowel de cruises naar de gletsjers als de helivlucht naar de sledehonden en de dagtocht in Denali waren prachtig maar ook het rijden over de bijna lege Highways door een mooie natuur was top. Is er nog iets tegengevallen… Nou we hadden gehoopt meer bald eagles (zeearenden) te zien. Skagway vonden we het mooiste stadje. De staats(natuur)campings zijn grandioze plekken om te staan met als topper de Russian River Campground. De gewone campings (vaak Good Sam parken) stellen niet veel voor terwijl de prijzen vaak het dubbele (of meer nog) dan de natuurcampings zijn. Je hebt dan natuurlijk wel alle voorzieningen (incl.wifi).

We hopen dat we de volgers een indruk hebben gegeven van Alaska en mogelijk inspiratie om er ook een vakantie door te brengen. Ook iedereen die een reactie geplaatst heeft ….BEDANKT. Ze komen, als het goed is, straks in ons reisdagboek dat we af laten drukken. Waar we wel van baalden is dat Reismee plotseling niet meer in de lucht was. Bij thuiskomst bleek de verbinding er weer te zijn alleen konden we nog niet op onze site inloggen.