gencalaska.reismee.nl

Russian River Campground

Vannacht stond er een vrij harde wind. Af en toe waande je je op een schip op zee. De camper deinde flexibel met de wind mee. In een rustig tempo op gang gekomen. De Homer Spit, waar het nu erg rustig was, achter ons gelaten en nog even een rondje Homer gemaakt, nou ja over de Pioneer Drive gereden. Hier een foto gemaakt van café Cups, een café dat vaak op de foto wordt gezet. De Sterling Hw. weer vervolgd en onderweg de tank voor de laatste keer helemaal vol gegooid en bij een café drive inn gestopt voor een koffie break. In Soldotna hebben we het visitor center bezocht omdat hier de grootste gevangen zalm, in opgezette vorm ,in een vitrine staat. Daar nog even rond gelopen en gekeken of er vis gevangen werd langs de Kenai River. Niet dus. In Cooper Landing de Russian River Campground op gereden. Dit is een staatscamping met zo’n 80 plaatsen. In het weekend was hij full, nu bijna leeg. We kregen bij het inchecken aan het begin van de camping plaats 18 op de Stealhead Loop. Op naar die plek. Laat daar nou een camper staan en ook degene die net voor ons de camping was opgereden. Achteraf bleek dat deze plek door hen gereserveerd was. Wij weer terug. Oeps ..foutje dat ontdekt werd toen wij net wegreden. Nu plaats 21. Een schitterende plaats, zoals ze hier allemaal zijn overigens. Om 14.30 uur brood op in de camper en daarna naar de Russian River gelopen waar er een paar stonden te vissen. Ook de buren van 18 stonden te vissen. Ze hadden een kleine beer bij het water gezien. Not Mom. Clazien is teruggegaan naar de camper en ik heb de wandeling van bijna 8 km. v.v. (meer gelopen door een verkeerde afslag) naar de Russian River Falls gemaakt. De berenbel meegenomen want er zitten hier veel beren en ik wilde ze niet verrassen. Er wordt gewaarschuwd om n iet alleen op pad te gaan maar daar dacht ik pas aan toen ik al op weg was. Gisteren waren er beren op het pad gezien om 17.00 uur en eergisteren om 18.00 uur. Overal staan waarschuwingen om uit te kijken voor de beren. Het pad naar de Falls is vrij saai en voor iedereen te doen. Vlakbij de Falls sprak een Amerikaan me aan. Of ik zijn vrouw gezien had met zijn 3 kinderen. Signalementen werden opgegeven. Hij was even naar beneden gelopen en toen hij terug kwam waren ze foetsie. Hij had een half uur zitten wachten maar niemand van zijn gezin die op kwam dagen. Hij had het niet meer en besloot terug te gaan naar de parkeerplaats. Als ik ze tegen zou komen … Direct een onderzoek op de PD ingesteld. Jawel …na zo’n 30 meter te hebben gelopen kwam ik zijn vrouw tegen. Hem teruggeroepen. Oh wat was hij blij. Later op de terugweg het complete gezin gepasseerd. Hij was nog een beetje van slag. Bij de Falls vroeg een vrouw of ze een foto van mij moest maken. Nou dat hoefde niet maar ze bleef aandringen. Oké dan. Ze bleef maar klikken. Waar ik vandaan kwam. Haar moeder kwam uit Zuuutphen, Buitenhuis. Was getrouwd na de 2e WO met een Canadese militair en naar Canada verhuisd. Toen ze 6 was haar moeder overleden. Ze kon nog een Nederlands liedje dat ze gelijk begon te zingen. Ere zij God, Ere zij God ..enz. Dat kende ik ook nog. Hebben we samen bij de Russian River Falls Ere zij God staan zingen. Daarna wist ze er nog 1 maar van die melodie kon ik niks maken. Iets met voeten stampen en handen in de zij. Ik probeerde nog: hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen enz, maar dat was ‘m niet. Opa Buitenhuis heeft nog, zo gaat het verhaal in de familie, wooden shoes voor de Koningin gemaakt. Ik zei dat ik dat niet zo geloofde. Was echt waar. Niet. Wel. Niet. Wel. Ok dan. J Bij de Falls, die verder niet zo spectaculair was, een paar springende zalmen op de foto vast proberen te leggen. Dit is echt een ideale plek voor beren om de vis gemakkelijk te bemachtigen. Ze maken ook gebruik van deze plek en als je geluk hebt … Vandaag geen beren, wel meeuwen. Op de terugweg nog even getwijfeld of ik de vriendelijke vrouw een echt Dutch product zou geven, ik had immers nog een halve rol King pepermunt in mijn vestzak. Na inspectie bleek die een beetje klef geworden. Van de gift dus maar afgezien. Ik had een vest aan gedaan maar had dat beter niet kunnen doen. Het was best warm. Na het uithijgen bij de camper de keu voor de laatste keer gebruikt en nog tot 20.00 uur buiten in de zon gezeten. Er zitten hier wel muggen maar de spray helpt prima. Om 22.00 uur nog een rondje over de camping gemaakt, in de hoop een vissende beer te zien. Wel vissers, geen beer. Met die berenbel , waarmee Clazien hard rammelde, leken we wel een ijscokar. Na 3 kwartier de camper weer opgezocht. Deze avond voor het eerst, om 23.45 uur, een lampje aan moeten doen omdat het wat schemerde en de cijfertjes van rummikub wat moeilijker te ontcijferen waren.

Vandaag 208 km gereden. Bewolkt.