gencalaska.reismee.nl

Reisdag

Bij ons vertrek uit Valdez regende het licht. Hoe verder we Valdez achter ons lieten hoe harder het begon te regenen. Wat een mazzel dat we deze route (voor een groot gedeelte) al hebben gereden. De bergen lagen achter een dikke nevel waardoor scenic views alleen mist lieten zien. Slechts een paar keer gestopt, voor een enkele foto, een koffiemoment en voor de lunch (beiden in de camper). De koffie kochten we bij een drive-inn koffiekeet op de kruising nabij Glenallen. Om een koekje bij de koffie gevraagd. Dat kregen we. Hebben we in 4-en gedeeld. Geen wild gezien tijdens de rit. Vonden het waarschijnlijk ook te slecht om naar buiten te gaan. Wel een originele Amerikaanse kanon voor de verdediging van Glenallen. Sheep Mountai n zou een prachtig fotomoment op moeten leveren. Dat ging dus niet door. Maar niet erg. Na zo’n 7 uur (met de wipwappers voor onze neuzen) reden we Palmer binnen en was het plotseling droog. Doorgereden naar het Ship Creek RV park in Anchorage waar we ook de laatste nacht willen gaan staan. Deze camping ligt op zo’n 10 minuten lopen van downtown. We hebben ook een mooie plekje toegewezen gekregen : 7 meter van de spoorlijn vandaan. Een groenstrook met een paar bomen zit tussen de achterkant van de camper en de rails. Het is geen drukke lijn (denken we). We zitten overigens ook op de route van sportvliegtuigjes. Er is geen druk vliegverkeer (denken we). De zon scheen heerlijk. Stoeltjes uit, wat gedronken en naar de stad gelopen. Heel veel souvenirwinkels en winkels waar ze bont verkopen. We hebben geen bont gekocht. De winkels hoeven overigens niet erg nauw te kijken met de openingstijden. Rond gekeuteld en de dag afgesloten in een restaurant vlakbij de camping. Het Moose bier smaakte voortreffelijk evenals de vis overigens. Op het tv scherm in het restaurant een aantal geweldige reddingen van de doelman van de VS gezien tijdens de wedstrijd tegen België.

Om 21.00 uur terug bij de camper waar we even gesproken hebben met onze buren (3 vrouwen en een man)die er net een rit van 9 dagen uit Texas op hebben zitten. Pff. Morgen gaan we richting Seward.

Op verzoek ook nog foto’s bijgevoegd van een keu moment en de bultrug onder water

Tongue Out

Vandaag 480 km. gereden.