gencalaska.reismee.nl

Ninilchik

Vandaag een kort ritje gemaakt omdat we in ieder geval de 2e helft van Nederland -= Costa Rica zoveel mogelijk live wilden volgen. Via de Sterling Hw. naar Kenai gereden. Eigenlijk wilden we een via een kleine omweg even van de Hw. af en via de Skilak Lake Loop Road een stuk verder er weer op te komen. Bleek 32 km. niet geasfalteerde weg te zijn en, hoewel de het wegdek redelijk leek, het toch maar niet gedaan. In Kenai naar een Russisch Orthodox kerkje gereden. Is van 1896 en één van de oudst bewaarde Rus-Orth. kerken van Alaska. Helaas zat de kerkdeur op slot. Via een uitkijkpunt met zicht op een bijna niet zichtbare Mount Redoubt (vulkaan die in 1989 nog een uitbarsting heeft gehad)aan de overkant van de Cook Inlet, naar de braderie van Kenai gereden. Bestond uit een 16-tal kraampjes met niet veel bijzonders. 8 minuten later zaten we weer in de camper. Via de Kalifornsky Beach Road naar het zuiden gereden. De weg doet enigszins vermoeden dat je langs het strand rijdt. Dat is niet het geval. Wel zijn er rechts van de weg kleine zijwegen richting de Cook Inlet. Eén van deze ingereden omdat het een populaire recreatieplek zou zijn, volgens onze Milepost (een geweldige “reisgids”). Nou dat was niet overdreven. De camper werd een paar honderd meter door elkaar geschud en ….jawel ….naar schatting zo’n 200 campers,tenten,caravans e.d. Snel omgedraaid dus. Bij Kasilof de Hw.weer op en gelijk maar bij een kruidenier gestopt en een kop koffie gekocht. Tegen 13.00 uur een camping opgezocht met wifi. We wilden, zo mogelijk, de 2e helft dus volgen. Er was nog 1 plek. We staan (nagenoeg) aan de Cook Inlet. We hebben ook een uitstekende wifi verbinding dus de wedstrijd kunnen volgen via radio 1 en Jack van Gelder die soms wel heel mooie vergelijkingen maakt. Zo zei hij op het moment dat WE een vrije trap mochten nemen en CR wel heel lang aan het tijdrekken was, dat het wel leek of ze in de muur een stokstaartenconferentie aan het houden waren. Later begrepen we van Judith dat Chiel Beelen een afspraak heeft met van Gelder dat hij voor elke wedstrijd van Oranje een woord noemt dat van Gelder dan in zijn verslag moet noemen. Heeft ie gedaan dus. Na de wedstrijd heerlijk de hele middag zitten relaxen i n de zon die de hele dag weer flink geschenen heeft. Je merkt wel dat we hier vlak aan het water staan. Er staat een frisse wind en die is koud als de zon weg. De keu gebruikt en gelet op vorenstaande het vlees binnen opgegeten. Foto’s van de afgelopen dagen op de site gezet. Morgen gaan we naar Homer, ook een kort ritje. Hier hadden we eventueel een berentrip willen boeken. We zijn echter tevreden met de 4 die we al gezien hebben.

Vandaag 169 km. gereden. ZON.